Deel 2 1879-1905

Auteur(s): J.H. Gunning Jr.

Bindwijze: Hardback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

Normale prijs: € 62,50

Special Price € 20,00

Actieprijs geldig tot 23 december 2019
Johannes Hermanus Gunning Jr. (1829-1905) was een van de invloedrijkste Nederlandse theologen in de negentiende en twintigste eeuw.

Gratis verzending binnen Nederland!

Johannes Hermanus Gunning Jr. (1829-1905) was een van de invloedrijkste Nederlandse theologen in de negentiende en twintigste eeuw. Zijn theologische erfgoed is relevant voor de huidige vraagstukken van christelijk geloof en moderne cultuur en kan een oriëntatie bieden voor kerk, samenleving en theologie.

Het tweede deel van het Verzameld Werk van J.H. Gunning Jr. ontsluit de belangrijkste theologische en kerkelijke geschriften uit de periode 1879-1905. Vooral de werken die hij schreef als kerkelijk hoogleraar in Amsterdam (1882-1889) en als staatshoogleraar te Leiden (1889-1899) komen daarbij aan bod. Gunning reageert hierin op de kerkelijke strijd van A. Kuyper en de toenmalige gereformeerden, de moderne godsdienstwetenschappelijke richting in Leiden van A. Kuenen, L.W.E. Rauwenhoff en C.P. Tiele, en de toenemende tendensen van pluralisme en individualisme in de kerk en de samenleving. In de laatste fase van zijn leven richtte Gunning zich vooral op de opbouw van de kerk en het gezag van de belijdenisgeschriften.

Met het verschijnen van het eerste en het tweede deel van het Verzameld Werk zijn de belangrijkste theologische werken van Gunning opnieuw beschikbaar gemaakt. Zij kunnen gemeenteleden, predikanten en academische theologen inspireren om in gemeenschap met de traditie van de eeuwen antwoorden te zoeken op actuele uitdagingen.

De heruitgave van Gunnings Verzameld Werk is een initiatief van de Stichting Heruitgave Oudere Ethische Theologie. De uitgave wordt bezorgd door Gunningspecialist dr. L. Mietus.
 
ISBN 9789023927655
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 656
Bindwijze Hardback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 175 mm
Hoogte 248 mm
Dikte 43 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum

Dit is een belangrijk boek. Niet omdat Gunning de grootste en de beste is, want dat is hij niet. Maar met zijn theologie die niet dogmatisch is, maar persoonlijk en kerkelijk was, heeft hij iets van een oecumenische gestalte die vanuit die verdeelde negentiende eeuw, ook boven ons uit, heenwijst naar die ene God en zijn rijk.

Friesch Dagblad

 

Schrijf uw eigen beoordeling