Vogelvlucht

Auteur(s): Joke Verweerd

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Tijdelijk niet op voorraad - reserveer een exemplaar via Boekenwereld.com

€ 20,99
Matthy heeft op het laatste moment haar vlucht naar Jakarta gecanceld. Haar vriendin en reisgenoot Annis begrijpt heel goed dat Matthy haar relatie met Sweder voorrang geeft.

Gratis verzending binnen Nederland!

Matthy heeft op het laatste moment haar vlucht naar Jakarta gecanceld. Haar vriendin en reisgenoot Annis begrijpt heel goed dat Matthy haar relatie met Sweder voorrang geeft. 'Zorg dat deze keuze het waard is!' Annis komt om, vlucht-MH17 wordt neergehaald boven Oekraïne. Matthy realiseert zich dat zij, door voor zichzelf te kiezen, nog leeft.
Alles staat op zijn kop en Matthy zoekt radeloos naar een houvast. Belangen, dromen en verlangens, alles moet opnieuw geijkt worden. De relatie met Sweder doorstaat de vuurproef niet.
Als Boet, de broer van Annis, naar Nederland komt voor het forensisch onderzoek, herkent Matthy zich in zijn verbijstering en verdriet. Zij houden elkaar overeind, geholpen door hun vrienden Hilly en Siem, en Raf. Vooral die laatste weet in die droeve dagen iedereen op te beuren. Als Boet na een halfjaar opnieuw naar Nederland komt, zal duidelijk worden of er genoeg puin is geruimd om iets nieuws te bouwen.

Een tweede leven begint als je beseft dat je maar één leven hebt.

Joke Verweerd (1954) bracht in 1983 haar eerste dichtbundel uit. Sindsdien zijn er vele succesvolle romans, verhalen en gedichten van haar hand verschenen.
Tweemaal won ze de ND|BCB Publieksprijs. Het actieboek voor de Week van het Christelijke Boek 2015, 'Vindersloon', vormde de prelude op 'Vogelvlucht'.
 
ISBN 9789023996873
Subtitel Nee
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 352
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 33 mm
NUR code 301
Imprint Mozaïek
Leesvragen Nee

‘Toen ik twee jaar geleden aan dit boek begon, was het land in shock over de ramp met de MH17. Ik ook, en tegelijkertijd was ik verbaasd over de veelheid van emoties en de reacties om mij heen. Wat gebeurt er als je wereld over de kop gaat, als je beseft dat veiligheid een utopie is? Hoe groot moet de impact dan wel niet zijn voor de nabestaanden, als jij iemand voorgoed kwijtraakt op zo’n ongelooflijk wrede manier? Als ik maar nieuwsgierig genoeg word, hè, dan kan ik niet stoppen met nadenken. En nadenken wordt altijd schrijven bij mij… De realiteit was mijn inspiratiebron. Ogen en oren open en diden wat je ziet en hoort, zo rijst het deeg van de schrijver. En dan nog ambachtelijk afbakken, knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen.’ (uit interview met auteur)

De nieuwe Koers, no.7, 2016

Een mooie roman, waarin het gebeuren rond de vliegramp met de MH17 op een gevoelige en inlevende manier wordt beschreven. Rouw en verdriet hebben niet het laatste woord. ~ Kerkblad voor het Noorden, 16 februari 2017 De ramp met MH17 vormt de basis van het boek. Joke Verweerd heeft historische gebeurtenissen knap in het verhaal verweven. Zo’n recente gebeurtenis, waarvan de emoties nog vers in je geheugen zitten, geven een extra dimensie aan het boek. Opnieuw is dit een roman, die het lezen waard is. ~ Kompas, juli 2017

Schrijf uw eigen beoordeling