Voorganger als voorbijganger

het interim-predikantschap van de toekomst

Auteur(s): Rein Brouwer, Jodien van Ark, Jan Oortgiesen

Bindwijze: E-book: PDF met watermerk

Ook verkrijgbaar als:

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 6,99
De interim predikant is een groeiend verschijnsel in de protestantse kerk. Naar verwachting zal het aantal interim predikanten de komende jaren verdriedubbelen, of zelfs meer.
De interim predikant is een groeiend verschijnsel in de protestantse kerk. Naar verwachting zal het aantal interim predikanten de komende jaren verdriedubbelen, of zelfs meer. Dit betekent dat steeds meer gemeentes hiermee in aanraking komen. Reden om de kennis die er nu is rond interim-predikantschap op de rij te zetten. Dat doen de auteurs in dit boek.
Aan de orde komen ervaringen met het interim-predikantschap in de VS, van waar het fenomeen is overgewaaid naar Nederland, de opleiding tot predikantschap en arbeidsrechtelijke zaken. In een apart hoofdstuk wordt een onderzoek onder de huidige interim-predikanten uitgewerkt, waarbij veel zaken concreet worden. Daarnaast komen verschillende interim-predikanten zelf aan het woord in een artikel en worden kort meer inhoudelijke aspecten van het interim-predikantschap uitgediept en wordt de link gelegd tussen interim-predikanten en interim-managers.
Alles bij elkaar biedt dit boek alles wat op dit moment over het interim-predikantschap bekend is.
Voorganger als voorbijganger richt zich op gemeentes die werken met een interim predikant of dit overwegen. Daarnaast is dit boek verplichte stof voor iedere interim-predikant in spé en nuttig voor iedereen die met het interim-predikantschap in aanraking komt.
 
ISBN 9789023929314
Subtitel het interim-predikantschap van de toekomst
Bindwijze E-book: PDF met watermerk
Taal Nederlands
NUR code 700
Imprint KokBoekencentrum Non-Fictie

Schrijf uw eigen beoordeling