Vreemdelingschap

historische en hedendaagse stemmen uit kerk en theologie

Auteur(s): J.D.Th. Wassenaar

Bindwijze: Hardback

Schrijf een beoordeling

Tijdelijk niet op voorraad - reserveer een exemplaar via Boekenwereld.com

€ 23,99
Dit boek neemt de lezer mee op reis om gelovigen uit de kerkgeschiedenis te ontmoeten en te horen hoe zij zelf omgegaan zijn met de gedachte dat christenen vreemdelingen op aarde zijn. 'Vreemdelingen', zo worden christenen in het Nieuwe Testament meer dan eens genoemd.

Gratis verzending binnen Nederland!

Dit boek neemt de lezer mee op reis om gelovigen uit de kerkgeschiedenis te ontmoeten en te horen hoe zij zelf omgegaan zijn met de gedachte dat christenen vreemdelingen op aarde zijn.

'Vreemdelingen', zo worden christenen in het Nieuwe Testament meer dan eens genoemd. In de geschiedenis van de kerk is die benaming vaak in verband gebracht met het verlangen van gelovigen naar het Vaderland. Maar in nieuwtestamentisch perspectief heeft vreemdelingschap nog een andere kant: het begrip staat ook voor de bedreigde positie van christenen in de samenleving.
Vandaag de dag is er alle aanleiding om dat laatste aspect onder de aandacht te brengen. Vreemdelingschap heeft alles te maken met onze visie op de sterk veranderde verhouding tussen kerk en samenleving en tussen kerk en staat. De stemmen uit verleden en heden die in deze studie tot klinken worden gebracht, helpen om ons te bezinnen op de vraag hoe wij hier zelf in staan.
De auteur zet in bij het Nieuwe Testament, de Vroege Kerk en Augustinus. Daarna komt het calvinistische, doopsgezinde, puriteinse en pitistische gedachtegoed over vreemdelingschap uitvoerig aan bod. Ook bespreekt hij de periode van de Verlichting en de secularisatie en geeft hij aandacht aan de manier waarop vreemdelingschap in bevindelijk-gereformeerde kring wordt beleefd.
Tot slot gaat hij uitgebreid in op de plaats van de kerk in de samenleving, ook met het oog op haar politieke verantwoordelijkheid.

Dr. J.D.Th. Wassenaar (1960) is als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente Hellendoorn. Hij publiceerde tal van boeken en artikelen, voornamelijk op kerkhistorisch terrein. Prof. dr. A. van de Beek schreef een 'Woord vooraf '.
 
ISBN 9789023928317
Subtitel historische en hedendaagse stemmen uit kerk en theologie
Aantal bladzijdes 320
Bindwijze Hardback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 168 mm
Hoogte 249 mm
Dikte 29 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum

Het geheel is een boeiend en breed overzichtswerk geworden, dat kritische vragen stelt aan het kerk-zijn van nu… Wassenaars boek biedt boeiende uiteenzettingen, met veel kennis van zaken.

Soteria

 

Schrijf uw eigen beoordeling