Waar een Woord is...

het protestantisme doordacht

Auteur(s): Sjaak van 't Kruis, René de Reuver, Dick Schinkelshoek

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 14,99
In 2015 verscheen de nota 'Kerk 2025' met als ondertitel 'Waar een woord is, is een weg'. Hierin schetst het moderamen van de generale synode bij monde van scriba dr.
In 2015 verscheen de nota 'Kerk 2025' met als ondertitel 'Waar een woord is, is een weg'. Hierin schetst het moderamen van de generale synode bij monde van scriba dr. Arjan Plaisier hoe het de toekomst van de Protestantse Kerk in Nederland ziet.
Maar om iets te kunnen zeggen over de toekomst van de protestantse kerk, is het belangrijk de identiteit van die kerk helder te hebben. Wat is nu eigenlijk protestants? Waar staat het voor?

In dit boek zoeken de auteurs naar de protestantse identiteit. De rol van het persoonlijk geloof is daarin een belangrijke aspect.
'Waar een Woord is...' bestaat uit artikelen en interviews. In de artikelen gaat het over de kenmerkende protestantse aspecten in de theologische, filosofische en maatschappelijke reflectie. De geïnterviewden hebben allemaal een relatie met de Protestantse Kerk. Hen is gevraagd hoe zij de toekomst van de kerk zien, wat voor hen de blijvende waarde is van protestantisme en hoe zij hun werk combineren met persoonlijk geloof. In de interviews spreekt de 'Nederlands Dagblad'-journalist en predikant Dick Schinkelshoek met een boeiende mix van personen, waaronder enkele predikanten, maar ook oud-premier Jan Peter Balkenende, NPO-voorzitter Henk Hagoort, managementexpert Ben Tiggelaar, bisschop Gerard de Korte en de bekende Engelse theoloog Tom Wright.
Het boek sluit af met een uitdagend interview met dr. Arjan Plaisier, die als scriba van de Protestantse Kerk in juni 2016 afscheid nam.


Deze uitgave staat onder redactie van J.M. van 't Kruis.
 
ISBN 9789023970903
Subtitel het protestantisme doordacht
Aantal bladzijdes 190
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 18 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum B.V.
Leesvragen Nee

Schrijf uw eigen beoordeling