Wat christenen geloven & moslims niet begrijpen

licht over leer en leven

Auteur(s): Gert-Jan Segers, Marten de Vries

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com . Dit betreft een Printing-On-Demand-titel. U kunt dit artikel daarom niet retourneren.

€ 19,99
Christenen moeten met moslims in gesprek. Daar vragen zij om.
Christenen moeten met moslims in gesprek. Daar vragen zij om. Dat willen wij ook. Maar hoe?

De islam pretendeert de definitieve, verbeterde versie te zijn van het christelijk geloof, en dit vraagt om een gedegen antwoord. De auteurs bieden daarvoor een aanzet op basis van hun jarenlange omgang met moslims. Zij zijn er allerminst van overtuigd dat we er met de islamitische profeet Mohammed en zijn Koran op vooruitgaan. Integendeel.
Beginnend en eindigend bij Jezus Christus leggen de auteurs, tegen de achtergrond van de islamitische leer, uit wat christenen geloven maar moslims nooit begrepen hebben.
Segers maakt aan de hand van de Tien Geboden duidelijk hoe heilzaam een op Christus georiënteerde ethiek is; De Vries gebruikt de zes geloofspunten van de islam om te laten zien hoe heerlijk de christelijke geloofsleer is.
Dit boek is geschreven voor christenen, om hen toe te rusten voor het gesprek met moslims. De auteurs nodigen moslims van harte uit om mee te lezen.
 
ISBN 9789023920427
Subtitel licht over leer en leven
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 200
Bindwijze Paperback
Druk 2
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 19 mm
NUR code 717
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Het boek biedt wat de titel belooft: het geeft in kort bestek inzicht in wat de christen gelooft en de moslim niet kan begrijpen. In vooral het tweede deel - het leven - klinkt de stem van de genadige God in Christus op alle bladzijden door, met overigens een zeer open oog voor de feilbaarheid van de christenen en met grote compassie voor een ieder die de Christus niet kent. Ik zou de lezer adviseren te beginnen bij deel twee, om daardoor voorzien van een flinke portie zelfrelativisme daarna deel een beslist wel te lezen. Want ook dat bevat veel zinvols voor het gesprek met de moslims in onze straat.

Kees van Kranenburg in DenkWijzer

 

Bekijk de aflevering van NCRV Schepper&Co aan tafel met o.a. Gert-Jan Segers: Grenzen aan vrijheid van godsdienst en meningsuiting?. Een Kamermeerderheid steunde Joël Voordewind, ChristenUnie-Kamerlid, die tegen de komst van de omstreden Britse schriftgeleerde Haitham al-Haddad pleitte. De geleerde zou onder andere antisemitische uitspraken hebben gedaan. Hoewel Al-Haddad toch in Nederland kon debatteren, blijft de vraag: Zijn er grenzen aan de vrijheden die we kennen in onze democratische rechtstaat? En in hoeverre mag de politiek druk uitoefenen? Tofik Dibi van GroenLinks ging met Al-Haddad in debat en zei op voorhand: 'Hij moet niet geweerd worden, maar een weerwoord krijgen.' De ChristenUnie is van mening dat er grenzen zijn aan de vrijheden als er sprake is van het aanzetten tot geweld. Presentatie: Jacobine Geel.

NCRV Schepper&Co

 

Met het boek willen ze vanuit hun achtergrond christenen helpen om de kernwaarden van het christelijk geloof te begrijpen tegen de achtergrond van de islam.

CIP

 

De bijdragen zijn goed leesbaar, brengen tot de kern en bieden veel materiaal voor nadere bezinning. Het is uniek in haar soort.

Reformatorische Omroep

 

'Wat zeggen wij als we oog in oog met moslims staan?' Veel christenen hebben er geen idee van, vrezen ds. Marten de Vries en Gert-Jan Segers. Ze schreven samen een boek om christenen toe te rusten voor het gesprek met moslims.

interview Reformatorisch Dagblad

 

De omgang met moslims verdeelt christenen: de een is bang dat moslims â??de boelâ?? overnemen, een ander vindt dat Allah en God zoals christenen Hem aanbidden amper verschillen. Gert-Jan Segers en ds. Marten de Vries schreven een boek waarmee ze de dialoog tussen christenen en moslims willen dienen.De omgang met moslims verdeelt christenen: de een is bang dat moslims

Interview Nederlands Dagblad

 

Het lijkt ondoenlijk: in een gesprek dichtbij het evangelie blijven en dichtbij moslims komen. Maar Gert-Jan Segers en Marten de Vries schreven een boek dat je daarbij helpt: 'Wat christenen geloven en moslims niet begrijpen'. Gert-Jan komt vertellen. Klik op Lees verder en bekijk de aflevering van Leef je geloof van zaterdag 11 februari.

EO Radio 5 Leef je geloof

 

De gereformeerde predikant Marten de Vries en WI-directeur Gert-Jan Segers schreven samen een boek met als doel de dialoog tussen christenen en moslims te beteren. In de interreligieuze dialoog zijn verschillende niveaus te onderscheiden. Allereerst is daar de academische theologische discussie, die wordt gevoerd door universitair betrokkenen en de top van de geestelijke stromingen. Exclusivisme - het uitgaan van een absolute waarheid - is hier een positie die niet heel populair is maar wel wordt aanvaard.

DenkWijzer

 

Een schot in de roos, dat boek van Segers en De Vries. Niet het zoveelste zendingsboek over islam. Nee, een boek dat diep insteekt in het denken, leer en leven van moslims en dat vanuit evangelie belicht.

Naast (blad van De Verre Naasten)

 

Als uitgangspunt zijn beide auteurs helder: de islam verschilt op wezenlijke punten van het christendom. De religies lijken op elkaar als het gaat om ethische vraagstukken (zoals niet stelen en niet liegen), maar zijn niet hetzelfde als het om de bron (de Bron) gaat: de islam moet het hebben van de goede werken, maar het christendom heeft het van genade. ‘Wat christenen geloven & moslims niet begrijpen’ is daarom een uitstekend boek, dat dient als gereedschap voor een interreligieuze dialoog.

WegWijs, nr.4, juli/augustus 2016

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Gert-Jan Segers, Marten de Vries