Werkboek bij de Christelijke dogmatiek

Auteur(s): J. Hoek

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 33,50
Het Werkboek bij Christelijke dogmatiek biedt een handreiking bij het lezen en verwerken van het veelgelezen handboek Christelijke dogmatiek van dr. G.

Gratis verzending binnen Nederland!

Het Werkboek bij Christelijke dogmatiek biedt een handreiking bij het lezen en verwerken van het veelgelezen handboek Christelijke dogmatiek van dr. G. van den Brink en dr. C. van der Kooi. Dit handboek geeft een overzicht van het boeiende landschap van de christelijke geloofsleer. Wat is nu precies de inhoud van wat christenen geloven en waarop baseren zij hun overtuigingen? Het Werkboek bij Christelijke dogmatiek is een welkome gids tijdens de trektocht door dit landschap: het biedt een samenvatting van de hoofdlijnen, wijst kruispunten aan en geeft discussiepunten. Zo draagt het bij aan een vruchtbare verwerking van Christelijke dogmatiek in het onderwijs, op gesprekskringen en bij zelfstudie.

Met medewerking van drs. J.H. de Pater-Bakker, drs. A.G. Kloosterman-van der Sluys en J. van der Plas MA.
Dr. J. Hoek (1950) is als hoogleraar verbonden aan de Evangelische Theologische Faculteit (Leuven) en doceerde tot oktober 2015 aan de Christelijke Hogeschool Ede en de Protestantse Theologische Universiteit (Groningen).

'Een fantastisch initiatief dat met dit werkboek ons boek doorvertaald wordt naar een meer algemeen toegankelijk niveau, beter toegesneden op tal van onderwijs- en gespreksvormen.' - Dr. G van den Brink en dr. C. van der Kooi, auteurs Christelijke dogmatiek
 
ISBN 9789023970194
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 208
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 160 mm
Hoogte 240 mm
Dikte 29 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum

… aantrekkelijk vormgegeven … elk hoofdstuk begint met een casus, zodat de studenten worden uitgedaagd de verbinding te leggen met de praktijk… dat maakt dit werkboek tot een boek dat studenten graag ter hand zullen nemen.

Marcel Sarot in Nederlands Theologisch Tijdschrift

 

Samengevat zijn de woorden van de achterkant van het boek mijns inziens een correcte weergave van het boek: ‘Het Werkboek bij Christelijke dogmatiek biedt een handreiking bij het lezen en verwerken van het veelgelezen handboek Christelijke dogmatiek van dr. G. van den Brink en dr. C. van der Kooi’… in de hoop u hiermee een kleine voorzet te hebben gegeven om het hoofdwerk Christelijke dogmatiek, en het werkboek hierbij aan te schaffen en het geloof van onze traditie nader te beschouwen, te onderzoeken en te ondervragen.

De Civitate

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van J. Hoek