Wetenschappen in beeld

Auteur(s): Margreet de Heer, Yiri T. Kohl

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 20,00
Wat is Weten? En wat is Wetenschap?Margreet de Heer brengt deze zoektocht in een nieuw stripboek levendig en kleurrijk in beeld.In een chronologische strip traceren Margreet en haar man Yiri het ontstaan van de verschillende wetenschappelijke disciplines.

Gratis verzending binnen Nederland!

Wat is Weten? En wat is Wetenschap?
Margreet de Heer brengt deze zoektocht in een nieuw stripboek levendig en kleurrijk in beeld.

In een chronologische strip traceren Margreet en haar man Yiri het ontstaan van de verschillende wetenschappelijke disciplines. Ze gaan van de wiskunde van Pythagoras, via de middeleeuwse alchemie naar de Wetenschappelijke Revolutie van de zeventiende eeuw, om ten slotte te belanden bij de twintigste-eeuwse quantumtheorie.
Onderweg komen zij vele bekende en minder bekende wetenschappers tegen: Archimedes die 'Eureka!' riep, Galileo die ruzie kreeg met de kerk, Newton die een appel zag vallen, Darwin die op wereldreis ging - maar ook de vrouw van Antoine Lavoisier die haar man misschien wel overschaduwde...
 
ISBN 9789021144283
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 192
Bindwijze Paperback
Druk 2
Taal Nederlands
Breedte 200 mm
Hoogte 200 mm
Dikte 17 mm
NUR code 366
Imprint Meinema, Uitgeverij

Het boek bevat een prima samenvatting van de geschiedenis en de stand van zaken in de wetenschap, beschreven en getekend met humor en met liefde voor het onderwerp. En ik heb zelden zo een uitgebalanceerd boek gezien over dit complexe onderwerp. Rene Fransen.

Nederlands Dagblad

 

Interview in NRC-Handelsblad 27 oktober 2012 In 192 volgetekende pagina’s – inclusief briljante grappen - lukt het Margreet de Heer om de basis van de quantumfysica uit te leggen, de menselijke evolutie, de Euclidische meetkunde en nog veel meer.

NRC-Handelsblad

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Margreet de Heer, Yiri T. Kohl