Wie ben ik als ik preek?

bronnen en herbronning van het homiletisch zelfbeeld

Auteur(s): Marinus Beute

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 20,99
Onze huidige cultuur kenmerkt zich door grote aandacht voor het zelf. Iedereen die vandaag preekt, zal zich daarom regelmatig de vraag stellen: 'Wie ben ik als ik preek?'In deze homiletische studie staat het theologische zelfbeeld van de prediker centraal.

Gratis verzending binnen Nederland!

Onze huidige cultuur kenmerkt zich door grote aandacht voor het zelf. Iedereen die vandaag preekt, zal zich daarom regelmatig de vraag stellen: 'Wie ben ik als ik preek?'

In deze homiletische studie staat het theologische zelfbeeld van de prediker centraal. De bronnen voor het zelfbeeld worden beschreven vanuit theologisch, cultureel en menswetenschappelijk perspectief. Vervolgens wordt het zelfbeeld van de prediker vandaag in kaart gebracht met behulp van homiletische theorievorming. Ten slotte wordt dit zelfbeeld door middel van herbronning verbonden aan het gereconstrueerde zelfbeeld van de prediker Paulus. De reflectie op de persoon van de prediker wordt zodoende gevoed door bijbelse theologie.
Het zelfbeeld van Paulus blijkt als voorbeeld uiterst relevant voor predikers vandaag. Predikers mogen zichzelf zien als participerend in de missie van God naar deze wereld en als een voorbeeld voor hun hoorders in de manier waarop zijzelf veranderd worden naar het beeld van God in Christus.

J.M. Beute studeerde theologie aan de Theologische Universiteit (Broederweg) te Kampen. Daarna werkte hij als promovendus homiletiek aan diezelfde universiteit. Sinds 2012 is hij predikant van de Gereformeerde Kerk te Leens.
 
ISBN 9789023971030
Subtitel bronnen en herbronning van het homiletisch zelfbeeld
Aantal bladzijdes 224
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 160 mm
Hoogte 240 mm
Dikte 14 mm
NUR code 703
Imprint Boekencentrum B.V.
Leesvragen Nee

Schrijf uw eigen beoordeling