Zorgen met zin

hoe mantelzorg je raakt

Auteur(s): Gerrie Ham, Arie Jan de Lely, Judith Gerkema

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 14,90
Zorgen voor een ander raakt je. Mantelzorg kan een zingevende ervaring zijn, maar soms is het moeilijk om een diepere betekenis te zien in iemands ziekte- en stervensproces en is het lastig om de zorg vol te blijven houden.Zorgen met zin biedt mantelzorgers ondersteuning bij hun eigen zingevingsvragen en die van de zorgvrager.
Zorgen voor een ander raakt je. Mantelzorg kan een zingevende ervaring zijn, maar soms is het moeilijk om een diepere betekenis te zien in iemands ziekte- en stervensproces en is het lastig om de zorg vol te blijven houden.

Zorgen met zin biedt mantelzorgers ondersteuning bij hun eigen zingevingsvragen en die van de zorgvrager. Wat doet mantelzorg met het beeld dat je hebt van God, je medemens en jezelf?
Hoe ziet de werkelijkheid eruit van lichamelijk, psychisch en chronisch zieken, van mensen met een verstandelijke beperking of met dementie? Hoe ga je als mantelzorger om met je eigen gevoelens van zinloosheid, tekortschieten of eenzaamheid en waar liggen je grenzen?

Dit praktische en toegankelijke boek - een vervolg op het positief ontvangen Zorgen voor anderen. Hoe mantelzorgers in balans blijven - geeft inzicht in kansen en valkuilen en reikt veel adviezen aan voor mantelzorgers en zorgvragers. Het is ook geschikt voor kerkelijk werkers, pastores en hulpverleners.

Drs. Gerrie Ham-Willemsen (samenstelling) is orthopedagoog, coach en cognitief gedragstherapeut en houdt lezingen voor mantelzorgers.

Verder werkten aan deze uitgave mee: Rita Buijs, Judith Gerkema, Wout Huizing, Petra Jacobse, Lenie de Jong, Ido van der Krieke, Arie Jan de Lely, Andres Peters, Jan Jaap Pols, Rita Renema en Marianne Sollie.
 
ISBN 9789023927679
Subtitel hoe mantelzorg je raakt
Aantal bladzijdes 168
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 18 mm
NUR code 752
Imprint Boekencentrum

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Gerrie Ham, Arie Jan de Lely, Judith Gerkema
Zorgen voor anderen
€ 14,90