Zou ik niet van harte zingen...?

gedachten bij liederen uit de reformatie

Auteur(s): Jan Groenleer

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 13,99
Luther en zijn volgelingen hadden de betekenis van het evangelie herontdekt. Daarvan wilden ze zingen en ze namen de gemeente daarin graag mee.
Luther en zijn volgelingen hadden de betekenis van het evangelie herontdekt. Daarvan wilden ze zingen en ze namen de gemeente daarin graag mee. In 'Liedboek - Zingen en bidden in huis en kerk' is een aantal van hun liederen opgenomen.
Dit boek bevat gedachten bij de teksten van deze liederen en wil helpen om de toegang voor de lezers/zangers van vandaag te vergemakkelijken. Het is geschreven in de overtuiging dat de inhoud van deze liederen nog steeds van belang is. Ze zijn het waard om ook nu van harte gezongen te worden.

Ds. J. Groenleer (1949) is emeritus predikant (CGK) te Leiden. Hij publiceerde de dichtbundel 'Witte kaarsen' en leverde bijdragen aan 'Zingend geloven'. In 2016 verscheen van zijn hand 'Waar de morgen gloort en de avond daalt. Kanttekeningen bij enkele cantica'.
 
ISBN 9789023971290
Subtitel gedachten bij liederen uit de reformatie
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 144
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 134 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 14 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee
Prachtige liederen uit de schat der kerk worden afgestoft, uitgelegd en dichtbij gebracht. Daarmee is het boekje een waardevolle aanvulling voor predikanten en gemeenteleden die zich bezighouden met liturgie. Maar het boek is ook geschikt voor persoonlijke of gezamenlijke meditatie. De Wekker, april 2017

Schrijf uw eigen beoordeling