Zou je niet eens opstaan?

gesprekken met mijn hangende buurman

Auteur(s): Jean-Jacques Suurmond, Pierre Fichet

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 14,50
Wie praat met een kruisbeeld, verwacht niet dat het iets terugzegt. Of geeft het wel degelijk antwoord, op een diepere laag dan we gewoonlijk beseffen?'Zou je niet eens opstaan?' bevat onverwacht lichtvoetige gesprekken met een crucifix op een alledaags kruispunt op het Franse platteland.
Wie praat met een kruisbeeld, verwacht niet dat het iets terugzegt. Of geeft het wel degelijk antwoord, op een diepere laag dan we gewoonlijk beseffen?
'Zou je niet eens opstaan?' bevat onverwacht lichtvoetige gesprekken met een crucifix op een alledaags kruispunt op het Franse platteland. Ze gaan over indringende spirituele vragen als keuzes maken, afscheid nemen, troost, authenticiteit, lijden en liefde.
De gesprekken zijn geïllustreerd met kruiswegstaties van de Franse, abstracte schilder Pierre Fichet (1927-2007). Fichets schilderijen zijn open, maar herkenbaar. Je ziet de scherpte van Jezus' veroordeling, hem vallen, het donker van zijn kruis opnemen, de omarming van zijn moeder.

'Kijkend naar een schilderij kan het gebeuren dat we bevreesd worden, het kan gebeuren dat we een dwaas verlangen krijgen alsof we de liefde in de ogen zien, of dat we getroost worden als door een gebed.' Pierre Fichet

'Mijn teksten geven geen commentaar op de staties van Fichet, maar trillen met ze mee.' Jean-Jacques Suurmond


Dr. Jean-Jacques Suurmond is predikant-geestelijk verzorger, supervisor/coach en publicist, onder meer columnist van dagblad 'Trouw'. Recent verschenen van zijn hand 'Meer geluk dan grijsheid. Spiritualiteit van de ouderdom' en de heruitgave 'Op reis met de kleine prins'.
 
ISBN 9789021143859
Subtitel gesprekken met mijn hangende buurman
Aantal bladzijdes 80
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 125 mm
Hoogte 185 mm
Dikte 6 mm
NUR code 707
Imprint Meinema, Uitgeverij

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Jean-Jacques Suurmond, Pierre Fichet